Novi iPhone 9 oziroma SE je uradno med nami!

 

Apple je pokazal svoj najnovejši vstopni model, novinca, ki ga napovedujejo že kar nekaj časa, mi pa smo ga napovedovali kot iPhone SE 2. Uradno se sedaj imenuje iPhone SE. Novi model bo v ZDA naprodaj za 399 dolarjev in bo na voljo v treh barvnih možnostih in treh velikostih spomina.

Podrobnosti oziroma vse tisto, kar morate vedeti o novem iPhone SE:
Prednaročila se začnejo v petek, 17. aprila, ob 17. uri PDT / ob 8. uri EDT – velja za ZDA
Dostava se začne v petek, 24. aprila – velja za ZDA
Cena v ZDA bo od 399, 449 in 549 dolarjev
Na voljo v črni, beli ali rdeči barvi s črnim sprednjim steklom
Možnosti shranjevanja 64 GB, 128 GB in 256 GB

Novi iPhone SE ima 4,7-palčni zaslon (kot iPhone 8, ki ga nadomešča), ki je manjši od iPhone XR ali iPhone 11.
iPhone SE poganja Applov A13 Bionic čip, prav tako kot iPhone 11 in iPhone 11 Pro.

Kamera
Kamera ima 12MP senzor na zadnji strani s snemanjem 4K video posnetkov do 60 fps. Sprednja kamera ponuja snemanje videa 1080p pri 30 sličicah na sekundo s 7MP senzorjem. Novi iPhone SE prinaša tudi stereo zvočno snemanje in dvojno podporo SIM, prav tako kot iPhone XS in novejši. Tudi Wi-Fi 6. generacije je v novem SE podprt.

Home tipka
Za razliko od iPhone-ov, ki uporabljajo funkcijo prepoznavanja obraza Face ID, novi iPhone SE ohranja home tipko – prepoznavanje prstnih odtisov Touch ID, kot ga poznamo iz predhodnih iPhone-ov 5s do 8-ice.

Baterija
Življenjska doba baterije je primerljiva z iPhone 8 in to kljub temu, da nima 3D zaslona (14 ur pogovora, 12 ur uporabe interneta, 13 ur videa ali 40 ur poslušanja audio posnetkov), tukaj bi pričakovali, da bo Apple storil korak naprej.

iPhone SE prinaša sodobno tehnologijo po nižji ceni. Apple-ov novi model se tako uradno pridružuje iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max (v Sloveniji je sicer na voljo še kar nekaj iPhonov prejšnjih generacij). Mnogo uporabnikov dosedanjega iPhona SE bo nad novincem razočaranih, predvsem zato, ker so si želeli nov iPhone, v kompaktnih merah starega SE. Novi Apple SE nadomešča linijo iPhona 8, za novega malčka pa mogoče tudi pride čas.