V naslednjem letu bi od Appla lahko pričakovali kar pet novih iPhonov

Komaj smo se dobro navadili najnovejših modelov, so se že začele prve govorice o naslednji generaciji iPhonov.
Če gre verjeti govoricam, nas bo Apple v 2020 razveselil s kar petimi modeli iPhonov. Prvega bodo menda predstavili že v prvi polovici leta, ostale štiri pa najverjetneje jeseni, kot je to že ustaljena praksa.

Novi iPhone že pred poletjem 2020?

Prvi naj bi v letu 2020 na trg prišel že v prvi polovici leta, gre pa za novejšo in naprednejšo različico modela SE, ki je bil izjemno priljubljen. Pri najslavnejšem jabolku na svetu se tega menda zavedajo in hočejo uporabnikom ponuditi verzijo številka 2. iDoktor je o tej morebitni novosti že podrobneje poročal, zato samo na hitro ponovimo, kaj si lahko obetamo. SE 2 oziroma iphone 9 (govori se tudi o tej možnosti poimenovanja) naj bi imel 4,7 palčni lcd zaslon, aktualni procesor A13 Bionic, oblikovno pa bo najbližje osmici.

V drugi polovici leta pa naj bi sledili kar štirje novi!

Še bolj zanimive pa so govorice o štirih novih modelih, pri katerih lahko ugibamo, da gre za dvanajstice. Te naj bi prišle v treh velikostih: najmanjši velikosti 5,4-palca, dva (osnovni in naprednejši) velikosti 6,1-palca in največji velikosti 6,7-palca.

Vse štiri verzije naj bi bile opremljene s podporo omrežja 5G, OLED zaslonom, dizajn pa bo poklon štirici, ki je bila prva med iPhoni z bolj definiranimi robovi in ostrimi linijami. Prav slednje so oboževali številni uporabniki.

Pa kamere? Medtem ko naj bi bila 5,4-palčna verzija in osnovni model 6,1-palčne verzije opremljena z dvojno kamero, bosta – če gre verjeti govoricam – naprednješi model 6,1-palčne verzije in 6,7-palčni imela trojno.

Govoric o naslednjih generacijah je veliko, ugibanja o njihovi ceni pa se še niso začela. A glede na to, kako so nas pri Applu z nižjo ceno osnovnega modela 11 presenetili letos, lahko povsem realno upamo, da bodo s ceno pozitivno presenetili tudi v letu 2020.