Splošni pogoji

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine iDoktor – www.idoktor.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov(ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podjetje iDoktor si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.idoktor.si kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da redno pregledujete Pogoje poslovanja in spremljate morebitne spremembe. Pogoji poslovanja se lahko spreminjajo brez predhodnih obvestil in pričnejo veljati takoj po objavi na tej spletni strani.

Za nakup izdelka na spletni strani se morate registrirati in vaša registracija pomeni, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja na naši spletni strani in da se z njimi strinjate.

Kot registriran uporabnik boste deležni tudi posebnih ponudb. Vaši podatki bodo shranjeni v bazo spletne trgovine. Po vnosu vaših podatkov boste lahko takoj začeli z nakupom preko spleta.

Za podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji, jamčite, da so točni in veljavni. Spremembo vaših podatkov nam lahko sporočite na e-pošto: info@idoktor.si .

Izjava o varovanju osebnih podatkov

V PE iDoktor, Črt Kocjančič s.p., Cesta v mestni log 55, 1000 Ljubljana, spoštujemo vašo pravico do zasebnosti in  stremimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov.

S to izjavo vas želimo seznaniti, da kot upravljavec z vašimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno ter v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Izjava vključuje vse s strani zakonodaje zahtevane informacije, in sicer za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali, kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

Zavezujemo se, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Ta izjava je sestavni del privolitve, ki ste nam jo podali v zvezi z obdelovanjem vaših osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali preko spleta.

 1. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

Obisk spletne strani:

Ob vsakem obisku spletne strani www.actioma.si se o vašem obisku zbirajo podatki le z uporabo piškotkov.

Tako zbranih podatkov ne obdelujemo posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Pošiljanje povpraševanja:

Na naši spletni strani lahko izpolnite spletni obrazec, s katerim oddate naročilo za nakup, prevzem naprave ali rezervacijo termina servisa. V ta namen PE iDoktor, Črt Kocjančič s.p. od vas zbira naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

 • ime in priimek,
 • naslov
 • e-naslov,
 • telefonska številka,
 • podatki o vsebini vašega povpraševanja.

Vsi podatki, ki so zbrani preko te spletne strani ali so kako drugače sporočeni PE iDoktor, Črt Kocjančič s.p. za namen servisa ali spletne prodaje, se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti družbe, tj. servisiranje vaše naprave ali spletne prodaje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo zagotoviti naših spletnih storitev. Z namenom vodenja evidence o vaših naročilih in morebitnega nadaljnjega kontaktiranja v zvezi z našimi storitvami, bomo osebne podatke hranili do priklica privolitve.

 1. Uporabniki podatkov

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

Do osebnih podatkov poleg pooblaščenih zaposlenih in pogodbenih sodelavcev v naši družbi dostopajo in jih obdelujejo tudi naši skrbno izbrani zunanji izvajalci storitev oz. obdelovalci, ki so z nami sklenili pogodbo o obdelavi osebnih podatkov ali pa v sklopu svojih storitev jamčijo za skladnost poslovanja z veljavno EU zakonodajo o varovanju osebnih podatkov. Od vseh obdelovalcev zahtevamo, da osebne podatke obdelujejo v skladu z načeli ter ob izvajanju tehničnih in organizacijskih ukrepov, ki jih določata GDPR in veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

 • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov,
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme,
 • administratorju in skrbniku spletne strani, Epic d.o.o.

 Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali ali prenesli v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

 1. Obdobje hrambe

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni, in sicer:

 • podatki Google Analytics se hranijo največ 26 mesecev,
 • podatki o povpraševanju in ponudbi se hranijo do preklica,
 • vsi podatki v zvezi s poslovnim sodelovanjem in sklenjenimi pogodbami se hranijo v skladi z zahtevami zakonodaje in sklenjenimi pogodbami.
 1. Način varstva vaših podatkov

Vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani, hranimo v elektronski obliki tako, da so zaščiteni pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi za zagotovitev ustrezne ravni varnosti.

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

 1. Vaše pravice

Spoštujemo uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, in sicer pravico do:

 • dostopa, na osnovi katere lahko pri nas preverite, ali obdelujemo vaše osebne podatke, in v primeru obdelave med drugim pridobite naslednje podatke: namene obdelave, vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili morda razkriti osebni podatki, obdobje hrambe osebnih podatkov,
 • popravka, na osnovi katere lahko dosežete, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo oz. dopolnimo vaše osebne podatke,
 • izbrisa, na osnovi katere lahko dosežete izbris (npr. ob podanem preklicu privolitve) zbranih osebnih podatkov, pri čemer ne morete zahtevati izbrisa podatkov za čas, ko ste sodelovali pri izvedbi pogodbene storitve,
 • omejitve obdelave, na osnovi katere lahko dosežete, da omejimo obdelavo tj. označimo izbrane osebne podatke z namenom omejitve njihove uporabe v prihodnje,
 • prenosljivosti podatkov, na osnovi katere lahko od nas pridobite vaše posredovane osebne podatke v berljivi obliki in te podatke nato izročite drugemu upravljavcu oz. zahtevate, da prenos teh osebnih podatkov zagotovimo mi,
 • ugovora, na osnovi katere lahko nasprotujete obdelavi vaših osebnih podatkov, te osebne podatke se po podanem ugovoru z naše strani preneha obdelovati,
 • pritožbepri pristojnem nadzornem organu (Informacijskem pooblaščencu RS).
 1. Stik

Svoje pravice lahko uveljavljate s pisno zahtevo, ki jo naslovite na enega od naslednjih naslovov:

 • info@idoktorsi ali
 • na naslov družbe: PE iDoktor, Črt Kocjančič s.p., Cesta v mestni log 55, 1000 Ljubljana
 1. Spremembe

Pridržujemo si pravico, da predmetno Izjavo o varstvu osebnih podatkov po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

V Ljubljani, dne 20.5.2018

Naročanje

Izdelek na naši spletni strani naročite s klikom »dodaj v košarico«. Vodeni boste skozi celoten proces od izbire izdelka do plačila in konca nakupa. Vsebino košarice lahko kadarkoli pogledate, jo spreminjate in izdelke tudi izbrišete. Vrednost košarice se sproti sešteva. Po oddanem naročilu prejmete na vašo e-pošto potrdilo o naročilu. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili na vašo e-pošto. Naročilo oz. pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Cena in veljavnost ponudbe

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kljub skrbi, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko poročilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Vse cene so navedene v evrih (€) . Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer kupca obvestimo.

Vse cene so z vštetim DDV.

Računi in hranjenje podatkov

Cena blaga na računu velja po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga.

Račun prejme kupec ob prejemu blaga.

Vse dokumente, potrditev naročila, predračun, v enem izvodu pošljemo kupcu v elektronski obliki in/ali na papirju, en izvod na papirju in/ali v računalniški obliki pa se hrani na sedežu podjetja Črt Kocjančič s.p.. Dostop do dokumentov hranjenih v podjetju Črt Kocjančič s.p.  je možen na podlagi dogovora z direktorjem podjetja Črt Kocjančič s.p..

Vsi dokumenti, predračuni, računi so napisani v slovenskem jeziku.

Način plačila

Kupec ima naslednje možnosti plačila:

 1. Z nakazilom na račun Črt Kocjančič s.p. (plačilo po predračunu). Po oddanem naročilu boste prejeli predračun na vaš e-poštni naslov, na podlagi katerega izvedete plačilo. Po prejemu plačila vam bomo vse izdelke, ki so na zalogi poslali s pošto najkasneje v treh (3) delovnih dneh. Ostale izdelke iz vašega naročila, ki trenutno niso na naši zalogi vam bomo poslali v rokih, ki so navedeni na potrditvi vašega naročila.
 2. Z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju) v tem primeru kupnino poravnate dostavnemu podjetju.
 3. Preko Paypala
 4. S kreditno kartico

Dostava in stroški poštnine

Pošiljko (za izdelke iz zaloge) boste prejeli najkasneje v treh (3) delovnih dneh od prejema plačila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Dostavo blaga opravi za nas dostavno podjetje, stroške dostave plača kupec.

Za višino provizije pri plačilu po predračunu, se pozanimajte pri banki ali pošti, preko katere izvajate plačilo.

Odveza odgovornosti

Podjetje Črt Kocjančič s.p. se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na straneh www.idoktor.si. Napake na spletni strani niso izključene. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da se ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Za napake, ki se lahko pojavijo pri samem vnosu za posamezen artikel (opis artikla, cena za artikel ali lastnosti artikla) ne odgovarjamo in nikakor ne želimo namerno zavesti kupca oz. obiskovalca, saj se trudimo za točnost in doslednost.

Reklamacije in vračila

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@idoktor.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, brez vidnih znakov uporabe, v nespremenjeni količini in nepoškodovani embalaži. Če kupec morda artikel že začne uporabljati, odstop od pogodbe žal več ni možen.

Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je postopek vračila zaključen, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Na www.idoktor.si spletni trgovini omogočamo tudi zamenjavo artikla. Če prejeti artikel ne izpolnjuje pričakovanj, ga lahko zamenjaš z drugim, enakovrednim.

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Pravila/izguba garancije/pogoji

Naredite varnostno kopijo vseh pomembnih podatkov in odstranite zaupne, lastniške ali osebne informacije z vaše naprave. Črt Kocjančič s.p.  servisni center ni odgovoren za poškodovanje ali izgubo katerekoli programske opreme, podatkov ali druge programske opreme in datotek shranjene v napravi.

Črt Kocjančič s.p. si pridržuje pravico, da garancijsko popravilo v določenih primerih zavrne:

 • Poškodbe, ki so posledica višje sile (požar, poplava, potres, električni udar, …).
 • Poškodbe, ki so posledica nepravilne namestitve ali neustreznega okolja delovanja naprave, vključno z nepopolnim delovanjem zaradi nezanesljivih žičnih / brezžičnih povezav, telefonskimi linijami, slabo ozemljitvijo, elektromagnetnimi polji, neposredno sončno svetlobo, visoko vlažnostjo in vibracijami.
 • Poškodbe, ki so posledica udarca, politih tekočin, potopitve v tekočino, padca.
 • Poškodbe, ki so posledica popravila drugje kot v poslovalnici Črt Kocjančič s.p., Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana ali demontaže izdelka.
 • Poškodbe, ki so nastale zaradi nepravilne uporabe ali neprimerne uporabe izdelka.
 • Poškodbe, ki so nastale s strani tretjih oseb (vključno z vidnimi poškodbami na osnovni plošči ali drugih elektronskih delov, kot so ožgani deli po razelektrenju, taljenje, …)
 • Kakršnekoli napake, ki jo povzroči nezdružljiva programska oprema in virusi ter nepooblaščeno spreminjanje tovarniške programske opreme.
 • Zaradi normalne obrabe izdelka, vključno z baterijo.
 • Zaradi počenega in spraskanega LCD zaslona in plastičnih materialov ter drugih poškodb zaradi transporta, nepravilnega ravnanja ali nepravilne uporabe.
 • Zaradi okvarjenih točk v skladu z razredom II ISO 13406-2 ali drugih napak LCD zaslona.
 • Okvar zaradi lepljenja nalepk na napravo in napak zaradi svetlosti LCD zaslona, ko je dolgotrajno prikazana enaka statična slika in ostanejo vzorci na zaslonu (dalj kot en dan).

Garancijski rok popravila začne teči od datuma servisa, ki je naveden na računu.


Opomba: Vaše dokazilo o servisu je originalen račun.

Reklamacije sprejemamo le s predložitvijo računa! Garancija za vse zamenjane originalne rezervne dele je 12 mesecev od datuma izdanega računa, v kolikor ni prišlo do mehanske poškodbe in je težava dejansko v našem rezervnem delu.

Za vodne poškodbe in druge tekočine garancije NE priznavamo!

Na popravila, ki se opravljajo na matični plošči, ni garancije oziroma zagotovila, da se v prihodnje težava ne ponovi oziroma nastane druga. Nudimo lahko še enkratni poskus rešitve ali začasne rešitve problema v roku 90 dni od datuma prvega servisa. Vse dodatne storitve so plačljive.

V primeru, da je servis matične plošče/vodnih poškodb neuspešen oziroma se naprave ne da popraviti, se zaračuna diagnostika/delo 10-40€.