Syncios: iTunes alternativa

Uporabniki iPhone-ov poznamo računalniški program iTunes. Marsikdo z njim ni najbolj zadovoljen, ker je preveč zakompliciran in, ker se ne da na lahek način prenašati datotek, podatkov,… Apple je z iTunes želel, da bi bile vse naprave sinhronizirane med sabo – od računalnika, do iPhone-a in iPad-a, ter iPod-a. In ko imaš vse naštudirano, je v bistvu ravnanje z iTunes precej enostavno. Pa vendar bi si uporabniki iPhone-a želeli programa, s katerim bi bilo delati vse lažje. Obstajajo alternative, ki ti povezovanje med računalnikom in tvojim iPhone-om precej olajšajo in pustijo delati še več kot iTunes.

Na kratko bomo predstavili program Syncios, s katerim je upravljanje precej enostavnejše kot z iTunes. Ko napravo priklopiš v računalnik, se v programu odpre začetni zaslon, kateri prikaže tvojo napravo in osnovne podatke o zasedenosti le te.

Najpogostejša vprašanja so povezana s tem, kako prenašati slike in glasbo. S tem programom je tako prenašanje hitro in enostavno. Še vedno svetujemo, da se slike prenašajo samo iz iPhone-a na računalnik ali zunanji disk, za kopijo slik, odvečne slike pa se izbrišejo iz naprave, da ne zasedajo prostora po nepotrebnem. To narediš tako, da priklopiš iPhone v računalnik, odpreš Syncios in, ko se ti naprava pokaže v programu na levi strani odpreš zavihek ‘Photos’. Pokažejo se ti vsi albumi, vse slike in videoposnetki. Izberi album nato pa zgoraj klikni ‘Export’ in izberi mesto, kamor želiš, da se slike prenesejo. Prenos slik pa je veliko hitrejši, kot z drugimi načini.

Nalaganje skladb na napravo je s tem programom prav tako zelo enostavno. Na levi strani klikneš ‘Media’, potem pa zgoraj klikneš gumb ‘Add’. Poišči skladbe, ki jih želiš dodati in shraniti na telefon. Vsa glasba se ti shrani v aplikacijo ‘Music’.

V programu imaš na voljo še vrsto drugih funkcij, morda najbolj zanimiva med njimi je ‘Ringtone Maker’. S to funkcijo si lahko ustvariš zvonjenje po lastnem okusu in izbereš skladbo po lastni želji ter si zvonjenje preneseš na svojo napravo, kar je super enostavno. Ko izbereš skladbo, odsek in dolžino, samo klikneš ‘Save & Import’, ringtone pa se prenese na iPhone.

Syncios je super program, ki olajša marsikaj in se ni potrebno obremenjevati z iTunes, vendar še vedno priporočamo uporabo iTunes za delanje back up-ov. Ta program pa uporabljaj za shranjevanje slik na in prenašanje skladb.