Nova aplikacija za sporazumevanje

Dejstvo je, da vse več in več komuniciramo preko mobilnih naprav, pa ne mislimo le na telefonske pogovore, ampak na različne »chate«, glasovna in video sporočila, slike… družabno življenje se je žal (v veliki meri) preselilo v virtualne vode. Vsi se zavedamo, da je naša integriteta, varnost osebnih podatkov, konec koncev zaščita naših sporočil na zelo trhlih nogah. Vse polno je afer, kjer se razkrijejo podatki, ki naj bi bili nedostopni, pa so vseeno dostopni in ne le to, so celo javno dostopni. Mogoče smo našli rešitev, a to lahko potrdi le čas in izostanek omenjenih afer.

Naleteli smo namreč na aplikacijo z imenom Signal. Seveda je namenjena komuniciranju s poudarkom na varnosti. Je brezplačna aplikacija, uporabniki pa jo zelo pohvalijo.

Glavne lastnosti:

          Klici omogočeni med uporabniki Signala na iOS in Android platformi

          Podpira klice, video klice, prenos slik, datotek, GIF-ov, zvočnih in video posnetkov, konferenčne klice

          Zaščita deluje na Signal protokolu, ki so ga razvili prav posebej za to aplikacijo in dejansko šifrira podatke end-to-end, ključi pa so shranjeni pri uporabniku

          Deluje preko WiFi in prenosa podatkov – brezplačno

          Aplikacija omogoča namestitev zaščitne kode, biomehanske zaščite in tudi časovno omejeno komunikacijo (med uporabo zahteva kodo)

          Možnost nastavitve samodejnega brisanja sporočil (časovni interval med 5 sek in en teden)

          Potrebna je telefonska številka za verifikacijo, vendar ni potrebno, da je enaka kot ta v napravi

          Možnost shranjevanja (exportanja) sporočil

          Posredno je lastnik Facebook, ki ima veliko masla na glavi, vendar se stvari obračajo, menimo, da je ravno to sedaj prednost!

Signal je aplikacija, ki obljublja veliko, seveda pa je odvisno od vseh nas uporabnikov ali ji zaupamo ali ne. In ali dejansko potrebujemo v gneči komunikacijskih kanalov še enega. Če je dober, vsekakor!!!