V enem od prejšnjih blogov smo pisali o Notes ter o uporabi Tagov v njih. V iOS 15 so pri Applu poskrbeli tudi za izboljšave v aplikaciji Reminders. In prav tako kot v Notes, je tudi tukaj na voljo uporaba Tagov, skratka dela se na izboljšavah kako poenostaviti uporabniško izkušnjo za nas, uporabnike Applovih naprav.

Tags

Kot v Notes, se lahko tudi v Reminders sedaj uporablja hashtage, kot novo metodo organiziranja opomnikov. Opomnike, ki imajo vključeno isto besedo (so tagani), recimo #trgovina, lahko razporediš v isto skupino, brez da bi moral uporabiti različne liste opomnikov.

Enkrat, ko imaš dodan vsaj en tag, se bo v Reminders pojavil razdelek Tags, ki bo zajemal vse tage, ki jih boš uporabljal/a. Če klikneš na posamezni tag, ti pokaže vse opomnike, ki vsebujejo to oznako.

Pametni seznam po meri (Custom Smart Lists)

Pametne sezname lahko urediš, da so različni tagi združeni skupaj. Urediti jih je mogoče za organiziranje opomnikov na podlagi tagov, datumov, ur, lokacij, flagov in prioritet/pomembnosti.

Podpora “Natural Language”

Apple še nima podpore za slovenski jezik. Mogoče bo na voljo kdaj v prihodnosti. Zato slovenske fraze ne bojo delovale, delovalo pa bo v angleščini ali katerem drugem jeziku. V iOS 15 tako deluje več fraz, tako imenovane natural phrases, zato, da se lahko hitreje ustvari reminder/opomnik. Seveda lahko v reminderje pišeš v slovenščini, vendar potrebno frazo moraš zapisati v jeziku, ki ga bo operacijski sistem prepoznal. Tako lahko recimo zapišeš “počisti stanovanje every Friday”, iPhone pa bo ustrezno prepoznal kaj želiš

Brisanje zaključenih/opravljenih reminderjev

Brisanje opravljenih reminderjev je v iOS 15 precej lažje. Na vrhu seznama reminderjev, pod imenom seznama piše število opravljenih – Clear. Ko klikneš to opcijo, se pojavi možnost da vse reminderje izbrišeš na enkrat in tako malo osvežiš seznam. Če zaključeni/opravljeni reminderji niso vidni, potem lahko klikneš na ikono treh pik v krogu (zgoraj v desnem kotu) in izbereš Show Completed. V kolikor te opcije nimaš vklopljene, tudi število opravljenih ne bo prikazano pod imenom seznama.

Napoved reminderjev s Siri

Med uporabo AirPods, ali drugih kompatibilnih slušalk, ti Siri lahko napove reminder, kateri je časovno določen in zate pomemben.

Ta nastavitev se lahko vklopi v Settings – Siri & Search – Announce Notifications – Reminders.

Razširjeni predlagani atributi

Poleg uporabe tagov imaš na voljo tudi hitre predloge – datum, lokacijo, flag ter fotografije.

#ios #notes #reminders #nasveti