02
december

Od iPhone 6s naprej, so prisotne Live Photos, kar pomeni, da je sama slika kot nek video. Vendar teh slik ni najlažje deliti z osebami, ki ne uporabljajo iPhone-a, zato je potrebno spremeniti format. In to se najlažje naredi… Preberi naprej ?

Dostikrat je tako, da ima uporabnik to funkcijo vklopljeno in sploh ne ve. Live Photos se gleda tako, da na ekranu dlje časa zadržiš prst (od iPhone 6s naprej), oziroma uporabiš force touch in se predvaja »video«. Te slike pa z ostalimi težje deliš, čeprav so v veliki meri že podprte. GIF po drugi strani pa je najbolj razširjen.

In kaj narediti? Enostavno odpreš svojo galerijo in poiščeš eno »živo sliko«. Znotraj camera roll, odpri albume in poišči album Live Photos. Da se omogoči gif funkcija, je potrebno to sliko urediti in ji dodati efekt – ali loop ali bounce efekt. To možnost dobiš tako, da sliko porineš navzgor in se odprejo dodatne možnosti.

predvajala slika enkrat naprej, drugič nazaj. Enostavno izberi efekt in takoj boš videl kaj naredi sliki. Ta efekt pa se da izbrisati oziroma odstraniti kadar koli želiš, tako, da ni nevarnosti za sliko.

Sliko potem lahko čisto enostavno tudi deliš. Klikneš gumb za deljenje (share) in izbereš aplikacijo, kjer jo želiš deliti.

Preizkusi in morda ti bo všeč ?

Zadnji vnosi

Nasveti za poletne dni

Nasveti za poletne dniNaše naprave, predvsem telefoni, so precejšen del naših življenj, saj jih povsod jemljemo s seboj – ja, [...]

Prebrskajte vse