01
December

Kako predvajati glasbo iz YouTube v ozadju

Verjetno se je že marsikdo vprašal zakaj ne more iz aplikacije YouTube in bi se glasba predvajala naprej. To je možno, obstaja trik, mi pa ti bomo povedali/pokazali kako to narediti.

Potrebuješ spletni brskalnik, ki NI Safari. Mi smo testirali v Chrome ter Opera in deluje. Torej, če nimaš nameščenega drugega brskalnika kot Safari, moraš prvo v AppStore in si naložiti aplikacijo drugega brskalnika.

Ko v iskalnik napišeš ‘youtube’, se ti odprejo rezultati. In če imaš naloženo aplikacijo YouTube na iPhone-u, potem ti ob kliku na rezultat odpre aplikacijo. Zato je potrebno narediti drugače. In sicer, odpri YouTube v novem zavihku, tako ti ne odpre aplikacije ampak spletno stran. Potem pa je najbolje, da zahtevaš ‘desktop site’, saj ti v Chrome brez tega ne bo predvajalo glasbe v ozadju. Potem zbereš glasbo in greš iz brskalnika na home zaslon. Da pa ti bo glasbo še naprej predvajalo, moraš pa odpreti control centre in v razdelku za predvajanje glasbe klikneš play in glasba se predvaja naprej. Na internetu le označi auto-play in se bo normalno predvajalo naprej.

Kako v Chrome in Opera odpreti namizni način?

Chrome

  1. odpreš aplikacijo
  2. greš na stran katero želiš (youtube)
  3. klikneš desno zgoraj tri pikice
  4. klikneš ‘request desktop site’

Opera

Prvi trije koraki so isti, le pri četrtem klikneš ‘mesto za namizne računalnike’.

Sedaj pa lahko predvajaš glasbo, brez da bi bil zaslon konstantno vklopljen. Preizkusi in uživaj.

Zadnji vnosi

Kaj pomeni izraz Augmented Reality?

Augmented reality (AR) ali v slovenskem prevodu obogatena resničnost je tehnologija, ki uporabniku omogoča, da s pomočjo kamere na mobilni napravi ali posebnih očal v resničnem okolju vidi virtualne oziroma navidezne elemente. Gre za trenutno enega največjih tehnoloških trendov, ki bo po predvidevanjih le še rasel.

Hi, Speed in iPhone 12

Po približno mesecu dni od zadnje Applove predstavitve se je včeraj zgodila še ena, ki jo je Apple poimenoval “Hi, Speed”. Dinamična in jedrnata, predvsem pa težko pričakovana predstavitev, na kateri smo spoznali novi iphone 12 in BT zvočnik imenovan HomePod mini.

Prebrskajte vse