02
December

Kako napisati/vstaviti Apple-ov () na iPhone-u ali iPad-u?

Mogoče si kdaj kje videl/a kakšno jabolko  kje med besedilom in ti je bilo to všeč. To lahko narediš tudi ti na svoji iNapravi. Je v bistvu zelo enostavno. Ti bomo pokazali kako to narediti.

Apple na svojih straneh, predstavitvah, objavah marsikdaj ne napiše imena (Apple), ampak vstavi namesto tega, ikono .

Na Mac-u je to precej enostavno, klikneš shift + alt + K, na ostalih iNapravah pa tega ne moreš narediti. Če imaš Mac-a, potem si logo lahko pošlješ preko maila, ki ga nato odpreš na telefonu in logo kopiraš.

Ali pa enostavno odpri ta članek na svojem telefonu in kopiraj logo iz članka.

Potem pa se uporabi funkcijo »text replacement«, ki jo najdeš v settings->general->keyboard->text replacement in klikneš plus zgoraj desno za dodajanje nove bližnjice. Kopirani logo prilepiš (paste) v vrstico Phrase, spodaj pa nato vpišeš kar želiš vpisati kot bližnjico.

Zapiši pa tako bližnjico, da se je boš spomnil/a in potem jo lahko uporabiš v sporočilih, komentarjih,….

Zadnji vnosi

Kaj pomeni izraz Augmented Reality?

Augmented reality (AR) ali v slovenskem prevodu obogatena resničnost je tehnologija, ki uporabniku omogoča, da s pomočjo kamere na mobilni napravi ali posebnih očal v resničnem okolju vidi virtualne oziroma navidezne elemente. Gre za trenutno enega največjih tehnoloških trendov, ki bo po predvidevanjih le še rasel.

Hi, Speed in iPhone 12

Po približno mesecu dni od zadnje Applove predstavitve se je včeraj zgodila še ena, ki jo je Apple poimenoval “Hi, Speed”. Dinamična in jedrnata, predvsem pa težko pričakovana predstavitev, na kateri smo spoznali novi iphone 12 in BT zvočnik imenovan HomePod mini.

Prebrskajte vse