iPhone nasvet |
Kako obdržati zvočna sporočila v aplikaciji iMessage

Apple je kot novost v iOS 8 v aplikacijo Messages dodal zvočna sporočila. Le ta so zabavni način kako začiniti pogovor, kadar tekst, slike, emoji ter GIFi niso dovolj. Zna pa biti neprijetno, da se pomembni ali zabavni posnetki izbrišejo po dveh minutah.

Privzete nastavitev aplikacije je, da se zvočna sporočila izbrišejo po dveh minutah. Vse lepo in prav, če imate iPhone z osnovno kapaciteto spomina ter samo 5 GB prostora na storitvi iCloud.  Vseeno pa sami zvočni posnetki v iMessage, ob neredni uporabi, ne zasedejo preveč iPhone prostora. 

 

Kako se v iMessage izklopi avtomatsko brisanje po dveh minutah?

Brisanje preprečimo, tako da gremo v nastavitve (Settings), izberemo možnost Messages ter pod razdelkom Audio Messages izberemo možnost Expire. Iphone nam ponudi dve nastavitvi privzeto After 2 minutes ali pa Never. Pritisnemo na Never in od sedaj se vsi posnetki ohranijo.

 

Kaj pa če iPhone nima na voljo veliko prostora?

Za vse, ki pa se že tako borite s prostorsko stisko ali pa ne želite shraniti vseh sporočil, obstaja rešitev. Ohranite privzeto nastavitev After 2 minutes ter shranjujte sporočila vsako posebej. Ko sporočilo poslušate, se v spodnjem desnem kotu prikaže možnost keep. S pritiskom na njo sporočilo shranite. Prav tako se enaka možnost pokaže, kadar sporočilo pošljete.