Kako v iOS 14 spremeniti izgled home zaslona z unikatnimi ikonami aplikacij

 

Ena najpriljubljenejših opcij novega operacijskega sistema iOS 14 so vsekakor Widgets. Da se iti tudi korak dlje, in sicer s spreminjanjem izgleda ikon aplikacij. Morda bo kdo rekel, da je operacijski sistem sedaj preveč podoben androidu, vendar lahko vsak po lastni želji spreminja izgled zaslona ali pač ne. Za to opcijo je potrebnega nekaj »igranja«, vsak lahko to preizkusi, postopek pa je opisan spodaj.


Z igranjem spreminjanja izgleda ikon lahko na svojem telefonu ustvariš povsem unikaten izgled. Deluje s pomočjo Shortcuts aplikacije, delovanje teh bližnjic pa je zadovoljivo. Poskusi sam/a narediti kakšno ikono. Je pa več načinov kako priti do tega izgleda. Je plačljiva možnost nakupa izgleda, ali pa sam/a poiščeš ustrezno ikono in nastaviš Shortcut.

Postopek spreminjanja ikon
1. En način je poiskati na spletu za vsako aplikacijo ustrezno ikono. V spodnjem primeru se uporablja spletna stran icons8.com, preizkušeno pa je na Clock aplikaciji (v priloženi povezavi išči »clock icons« ali »clock icons aesthetic«). Na iPhonu z dolgim pritiskom na želeno ikono prikliči meni in klikni na Add to Photos.

2. Drugi in hitrejši način je nakup setov s spremenjenimi aplikacijami, poiščejo pa se lahko na strani Etsy ali Pinterest. Cene teh setov se gibljejo nekje 5-15€.
3. Zdaj, ko imaš ikone, ki jih želiš uporabiti, odpri aplikacijo Shortcuts, ki se jo brezplačno prenese iz App Store, če je še nimaš. Nato klikni + v zgornjem desnem kotu, potem klikneš Add Action, v iskalniku pa nato poiščeš Open app ter klikneš to možnost. Ko se odpre naslednje okno, klikneš Choose, ki je obarvan modro.

4. Izberi aplikacijo, kateri želiš spremeniti videz. Ko imaš ikono izbrano, klikni v zgornjem desnem kotu ikono s tremi pikami. Nato klikni Shortcut name ter vpiši ime ikone, ki ga želiš vpisati. Ko imaš vpisano ime, klikni Add to Home Screen.

5. Ponovno klikni Shortcut Name ter vpiši želeno ime (lahko je tako kot v originalu ali pa vpišeš nekaj drugega). Sedaj moraš klikniti ikono levo od vpisanega imena, da se pojavi meni in izbereš Choose Photo (ali Choose File, če si ikono shranil/a tja).

6. Pojavi se okno, kjer izbereš svojo želeno sliko/ikono. Ko imaš izbrano, jo lahko povečaš, postaviš v center, da bo ikona izgledala najbolje, nato klikneš Choose. Nato klikneš Add, da se Shortcut doda na domači zaslon. Za konec samo še potrdiš vse skupaj s klikom na Done.

Postopek velja za vse ikone, katerim želiš spremeniti videz. Ikone seveda lahko razporejaš po svojem okusu, originalno aplikacijo pa lahko skriješ iz zaslona v App Library. To seveda narediš tako, da s prstom klikneš in ga zadržiš na ikoni, da se pojavi jiggle mode. Ko se pojavi, pri želeni aplikaciji klikneš Remove App, nato pa Move to App Library.

Kar je potrebno opozoriti, je to, da se ob kliku na spremenjeno ikono, za trenutek odpre aplikacija Shortcuts (ker gre za bližnjico), nato pa odpre želeno aplikacijo. Zaenkrat je to enostavna rešitev, dokler Apple ne bo dopustil možnosti spreminjanja ikon.

 

Naj vam iPhone sam pove kdaj ima polno baterijo – Članek na temo pravilnega polnjenja iPhona je iDoktor že pripravil, oglejte si ga!