iOS 14 novost: Back Tap

Ob ravno predstavljenem operacijskem sistemu iOS 14 je kar nekaj novosti, ki so bile predstavljene, nekaj pa je tudi takih, ki so zelo zanimive, vendar niso imele mesta na predstavitvi. Ena takih novosti je Back Tap. Gre za novost znotraj Accessibility, ki ti omogoča nastavitev »ukaza« za dvakratno ali trikratno tapkanje po hrbtnem delu naprave in sicer za uporabo Shortcuts ukazov, iOS-ovih sistemskih ukazov ali Accessibility funkcij. Preberi, kako boš lahko nastavil/a to opcijo.

Možnosti nastavitve te funkcije, bo ogromno, saj deluje tudi za Shortcuts aplikacijo, znotraj katere lahko uporabljaš marsikakšno avtomatizacijo. Če pa tega nimaš in želiš stvari poenostaviti, se funkcijo enostavno uporabi za odpreti Control center, narediti sreenshote ali se vrniti domov (Home),…, skratka, kar boš želel/a.

Back Tap bo deloval znotraj aplikacij, na Home zaslonu in tudi na Lock Screen-u.

(iOS 14 še ni na voljo, uraden prihod bo napovedan ob prihodu novih iPhone-ov, kot vedno do zdaj.)

Kako nastaviti Back Tap v iOS 14

  • Odpri Settings in se pomakni do Accessibility,
  • klikni možnost Touch,
  • pomakni se do dna in izberi možnost Back Tap,
  • izberi Double Tap ali Triple Tap in nastavi po želji

Ko boš to možnost uporabil/a (priklic Notification Center, Control Center,..), se bo izbrana funkcija prikazala na zaslonu, ko pa boš Back Tap uporabil/a ponovno, te bo vrnilo na prejšnjo dejavnost.

Še postopek v slikah:

Hkrati si lahko nastaviš Double Tap in Triple Tap.

Predstavili bomo tudi druge novosti, zato nas spremljaj, da te novosti zveš.