iOS 14: nov izgled opozorila za klic

Verjetno je ena izmed bolj pričakovanih novosti v iOS 14 ta, da opozorilo za klic ne zasede celotnega zaslona. S prihodom iOS 14 se končno tudi to spreminja – iz celozaslonskega opozorila na stil opozorila na vrhu zaslona (banner). Seveda bo možnost nastaviti tako, da ostane celozaslonsko ali pa se prikazujejo klici z novim načinom.

Do sedaj je bilo tako, da je klic zasedel celoten zaslon, lahko se je sicer utišalo, prekinilo ali javilo na klic. Vendar če se na klic nisi želel/a javiti in si klic samo utišal/a, potem si moral/a še vedno počakati, da je klicatelj klic prekinil, da si se lahko vrnil k drugim opravilom na telefonu. No, sedaj bo drugače, saj recimo, če se ne boš želel/a javiti na klic, se boš lahko vrnil/a k svojim drugim opravilom na telefonu in ne bo potrebno čakati konca zvonjenja. Kako? Preberi sledeče napotke.

Kako uporabljati nova klicna opozorila v iOS 14:

  • nov način je na voljo kot privzeti način v iOS 14,
  • lahko se oglasiš ali prekineš na vrhu zaslona, brez, da bi prekinil/a kar v tistem trenutku počneš,
  • potegneš opozorilo navzgor, da se klic utiša, ampak ga ne prekine (v zgornjem levem kotu se bo videla slušalka, ki bo opozarjala, da telefon še vedno »zvoni« in jo lahko klikneš, da se spet pojavi opozorilo, v kolikor si premisliš),
  • klikni na opozorilo ali ga potegni navzdol, da se pojavi celozaslonska možnost z vsemi opcijami (tipkovnica, mute, add call,..),
  • ko je zaslon zaklenjen oziroma zatemnjen, se pojavi celozaslonsko opozorilo.

Javljanje na klic

Ko se javiš na klic, opozorilo po parih trenutkih avtomatsko izgine ali pa sam/a potegneš opozorilo navzgor. Potem se pokaže zeleno opozorilo v levem zgornjem kotu, kar prikazuje klic v teku. Ko se klikne to opozorilo, se ponovno pojavi banner.

Javljanje na klic

Da greš v celozaslonski način z vsemi možnostmi, potegneš opozorilo (banner) navzdol ali klikneš na njega.

 

Utišanje ali prekinitev klica v iOS 14

Če želiš klic prekiniti, enostavno klikneš na rdečo ikono v opozorilu. Če tega ne želiš narediti in bi klic samo utišal/a, potegni opozorilo navzgor. V levem zgornjem kotu se pokaže siva ikona slušalke, ki kaže, da telefon še vedno zvoni. V kolikor si premisliš in se želiš na klic vseeno javiti, klikni na sivo ikono, da se ponovno prikaže opozorilo.

 

Če hočeš sedaj utišati klic, se to enostavno naredi s klikom na katero koli stransko tipko, vendar se klic še vedno prikazuje čez cel zaslon. V iOS 14 se lahko tudi tako utiša klic (s pritiskom na katero koli stransko tipko), vendar Banner ostane na zaslonu, dokler ga ne potegneš navzgor.

Če ne želiš tega novega načina, lahko to spremeniš v nastavitvah in nastaviš celozaslonski način v

  • Settings-Phone-allow phone to access-Incoming Calls-Banner ali Full Screen
  • Settings-Facetime-allow facetime to access-Incoming Calls-Banner ali Full Screen.

 

Nazaj na blog sekcijo.