Apple je predstavil novosti za pomlad 2020

Apple je predstavil novi model MacBook Air z Magic Keyboard in osveženi Mac mini, predstavil pa je tudi novi iPad Pro. Pojdimo po vrsti.

Novi MacBook Air ima novo tipkovnico Magic Keyboard, ki je podobna tisti na 16 palčnem MacBook Pro, spremembe pa so tudi v samem računalniku. Osnovna kapaciteta trdega diska je sedaj 256 GB (prej 128GB), možno pa ga je povečati na 2 TB.
Poganja ga najnovejši Intelov procesor desete generacije (štiri jedrni i7) s hitrostjo do 1.2 GHz. Izhodiščna cena na ameriškem trgu je 999 dolarjev.

Večji disk ima tudi novi Mac mini, katerega standardna konfiguracija vsebuje SSD disk s kapaciteto 256 GB, cena tega modela pa je 799 dolarjev. Vsi modeli so sedaj narejeni iz 100 odstotnega recikliranega aluminija.

Največ sprememb je deležen novi iPad Pro, ki ga poganja do sedaj najzmogljivejši procesor A12Z. Prenos podatkov preko LTE naj bi bil hitrejši za kar 60 odstotkov, baterija pa naj bi omogočala 10 ur neprekinjenega delovanja. Velika novost je nova kamera, ki vsebuje LIDAR čitalec, ki bo zaznal okolico do razdalje pet metrov. S tem se bo bistveno spremenila in izboljšala uporaba aplikacij, ki podpirajo uporabo navidezne resničnosti (AR). Druga velika novost je tipkovnica za iPad Pro, ki jo je Apple poimenoval Magic Keyboard. Tipkovnica je osvetljena, ima tudi trackpad, z iPadom pa se poveže preko magneta.

Da bodo vse novosti nudile kar se da najboljšo uporabniško izkušnjo, je Apple napovedal tudi novi iPadOS, ki izide 24. marca.

Novi iPad Pro je že naprodaj, cene so nespremenjene, tipkovnica pa bo na voljo šele maja s ceno 299 dolarjev za 11 palčni model in 349 dolarjev za 12.9 palčni model.