Kako prenesti datoteke in dokumente na iPhone/iPad

Prenašanje in shranjevanje dokumentov ali datotek je bil na iPhone-u ali iPad-u vedno problem, vse dokler niso pri Apple-u predstavili aplikacije Files. S prihodom te aplikacije se je do neke mere rešilo problem downloadanja dokumentov, še vedno pa to ni rešeno, da bi delovalo tako kot recimo na računalnikih. Je pa vsaj toliko urejeno prenašanje dokumentov, da zadovolji vsaj osnovne potrebe. V članku preberi, kam se shranjujejo prenosi in kako prenašati datoteke.

S prihodom iOS 13, se je samo prenašanje in urejanje še olajšalo, saj se je izboljšala funkcionalnost, dodalo več možnosti, da je vse skupaj malo lažje. Če zdaj prenašaš kak dokument, se to avtomatsko shrani v iCloud drive, ki ima mapo Downloads (Files aplikacija), kar je nastavljeno kot privzeto. V nastavitvah (settings) je dobro vklopiti opcijo iCloud Drive, da se naredi back up dokumentov tudi v iCloud (Settings-tvoje ime na vrhu (oz. iCloud račun)-iCloud-iCloud Drive prestaviš na on).

Kako spremeniti lokacijo shranjevanja?

Na svojo iNapravo si lahko naložiš različne brskalnike in ni nujno, da uporabljaš samo Safari. Vendar pa je trenutno samo v Safari-ju možno prenašati datoteke in kot napisano, je privzeta nastavitev za shranjevanje dokumentov v iCloud Drive. Glede na to, da je brezplačen opcija v iCloud-u 5GB, se ta spomin lahko hitro zapolni, zato se svetuje, da, v kolikor imaš možnost, izbereš On My iPhone kot lokacijo shranjevanja.

  1. Odpri Settings,
  2. poišči in odpri Safari,
  3. odpri Downloads,
  4. izberi On My iPhone (lahko izbereš tudi Other in neko drugo mapo).

Če spremeniš lokacijo shranjevanja na On My iPhone, se bo vse shranjevalo direktno na iPhone in bo zapolnjevalo pomnilnik telefona.

 

V naslednjem prispevku vam bomo predstavili postopek, kako prenesti glasbo na vaš iPhone!