Nekaj časa se je govorilo, da bo v FaceTime možno uporabiti funkcijo Share Screen. To naj bi bilo možno od prihoda iOS 15, vendar je bilo potrebno počakati vse do izida iOS 15.1.

Deljenje zaslona je možno zahvaljujoč novi funkciji imenovani SharePlay. Gre za super priročno funkcijo FaceTime-a, deluje pa tako, da med pogovorom deliš svoj zaslon z osebo na drugi strani video klica. Recimo lahko pokažeš kako na iPhone-u kaj nanastaviš, želiš pokazat katero spletno stran, ali se želita s kličočim skupaj kaj odločiti pa sta povezana lahko samo preko video klica.


Kako deluje?

1. Odpri FaceTime na svojem iPhone-u ali iPad-u,

2. Klikni New FaceTime in dodaj kontakte s katerimi želiš deliti zaslon ter klikni FaceTime, ali pa izberi kontakt iz zgodovine video klicev,

3. Ko imaš vzpostavljeno povezavo, klikni na SharePlay gumb v desnem zgornjem kotu zaslona nove orodne vrstice,

4. V spustnem meniju klikni Share My Screen. Po 3-sekundem odštevalniku, se prične deljenje zaslona.

Ko se v FaceTime-u prične zaslon deliti, greš lahko v katero koli aplikacijo, ki jo želiš deliti z drugo stranjo video klica. Ikona, ki kaže, da poteka deljenje, je vijolično obarvana v levem zgornjem kotu. Če jo klikneš se pojavi orodna vrstica Facetime-a.

Sličico sogovornika lahko skriješ, tako, da jo porineš v levo ali denso stran, tako vidiš večji del zaslona. Namesto slike osebe, katera s tabo deli zaslon, se pojavi ime osebe oziroma inicialke. Share My Screen je možen tudi v skupinskem pogovoru.