Dark mode v Messengerju

Facebook razvija dark mode za svojo aplikacijo Messenger. Trenutno je potrebno to temo aktivirat s trikom, saj še ni na voljo, da bi se lahko aktivirala »kar tako«. Preberi in pokazali bomo trik, kako funkcijo aktivirati. Preverjeno deluje.

Korak 1:

Pošlji ikono lune komurkoli izmed svojih kontaktov znotraj Messenger aplikacije. Mora pa biti luna točno ta iz slike (oblika, sicer je na belem ozadju). Ikono poiščeš med emotikoni v Messengerju. Če boš imel/a srečo, bodo začele lune padati iz vrha ekrana in pojavilo se bo obvestilo, da si odkril/a Dark mode. Klikni na obvestilo, da se aktivira.


Korak 2:

Če bi bil prvi korak neuspešen, potem se lahko aplikacijo čisto zapre in ponovno odpre. Poiščeš pogovor kjer si poslal/a luno in klikneš na njo. Potem bi morale začeti padati lune po ekranu. Če tudi to ne bi pomagalo, potem pojdi iz pogovora in klikni svoj sliko/profil na vrhu levo in se ti pokaže profil kjer bi moralo kazati opcijo ‘Dark mode’.

Korak 3:

Uživaj v novi funkciji. Tako se lahko tudi znotraj Messenger-ja porabi manj baterije, saj v temnem pogledu naprava varčuje z baterijo. Sčasoma se bo funkcija še izboljšala, je pa že zdaj super, preverjeno. Nam je všeč.