Nova izdaja macOS Catalina 10.15.5 ima sedaj funkcijo Battery Health Management

Po lansiranju iOS-a 13.5 prejšnji teden je Apple danes izdal tudi macOS Catalina 10.15.5. Ta posodobitev prinaša novo funkcijo za izboljšanje življenjske dobe baterije prenosnega računalnika, seveda poleg popravkov napak in izboljšanja samega delovanja. Največja sprememba v macOS 10.15.5 je nova funkcija upravljanja zdravja baterije. Cilj spremembe je zmanjšati kemično staranje baterije MacBook-a in podaljšati njegovo življenjsko dobo.


Tukaj je opisano, kako Apple opisuje funkcijo:
Funkcija upravljanja zdravja baterije v sistemu macOS 10.15.5 je zasnovana tako, da izboljša življenjsko dobo baterije z zmanjšanjem hitrosti kemične starosti. To je omogočeno s funkcijo spremljanja zgodovine temperature baterije in vzorcev polnjenja. Na podlagi meritev, sedaj računalnik zna upravljati s stanjem baterije, ki prilagodi največjo napolnjenost baterije v danem načinu. S tem se baterija optimizira za vašo uporabo, posledično pa se zmanjša obraba baterije in upočasni njeno kemično staranje.

Današnja posodobitev prav tako odpravlja težavo, pri kateri lahko velik prenos podatkov povzroči, da se Finder ne odzove, popravke za aplikacijo FaceTime, fine nastavitve pri kalibraciji zaslonov XDR in tako dalje.  macOS Catalina 10.15.5 je na voljo preko aplikacije System Preferences za uporabnike Mac.

 

VEČ o posodobitvi si lahko preberete tukaj.