Face ID in maska na obrazu

Uporabljate novejši iPhone, ki omogoča odklepanje zaslona s prepoznavo obraza in ste v času Korone imeli težave s prepoznavanjem obraza, ker ste nosili masko?

Face ID, Apple-ova tehnologija prepoznavanja obrazov, za svoje nemoteno delovanje zahteva, da so vidne oči, nos in usta. To pa je z masko na obrazu malce težko, kajne?

Najnovejša posodobitev programske opreme za iPhone, iOS 13.5, vključuje poenostavljen postopek, ki olajša (da, le olajša) nošenje zaščitne maske in hkratno uporabo Face ID-ja. Po namestitvi nove posodobitve vam ne bo potrebno več čakati, da Face ID ne prepozna obraza, preden boste lahko vnesli svojo kodo. Po novem, ko Face ID prvič ne uspe razpoznati obraza (zaradi maske) ali potegnete meni navzgor od spodnjega roba zaslona, ​​boste lahko vnesli svojo kodo in odklenili telefon.

Ker se pandemija koronavirusa nadaljuje in se govori o potencialnem drugem valu, je čedalje večja verjetnost, da bo uporaba obraznih mask v javnosti postala del našega vsakdana. Dejansko nove smernice Centrov za nadzor in preprečevanje bolezni priporočajo, da zaposleni v večini odprtih institucij, od zdravstva in podjetij, do šol, tranzita in industrije, še naprej nosijo zaščitne maske kot del pogoja za normalno obratovanje. Obstajajo dokazi, da lahko dodatna zaščitna plast pomaga upočasniti širjenje COVID-19.

Zdaj imate dve možnosti: Pustite Face ID kot je in se navadite na nov način za vpis gesla ali ga izključite v celoti. iDoktor meni, da je posodobitev naredila dovolj veliko razliko, da se pusti Face ID vklopljen. Kolikokrat pa dejansko odklepate zaslon z masko na obrazu?