Ste naveličani vpisovanja vstopnega gesla za vaš Mac vsakič, ko se zaklene?

 

Najlažje bi bilo v nastavitvah onemogočiti zaklepanje, ker pa to iz več razlogov ni najbolj pametna ideja, imamo boljšo rešitev.


Apple vam odklepanja preko vašega telefona s Face ID ali Touch ID ne dovoli, obstaja pa nekaj aplikacij, ki to omogočajo.

Še preden se lotimo aplikacije, naj omenimo dve rešitvi znotraj Apple ekosistema. Prva je Touch ID (novejši MacBook Pro ali Macbook Air) na tipkovnici, ki deluje tako kot na telefonu. Druga je Apple Watch, ki odklene vaš Mac, ko se mu dovolj približate, vse skupaj pa omogočite v nastavitvah. Če niste lastnik teh naprav, berite dalje.

Aplikacija, ki smo jo testirali in je brezplačna (plačljiva je Pro verzija), se imenuje Near Lock. Z njo lahko vaš Mac odklepate in zaklepate preko vaše iPhone naprave. Za delovanje je potrebno aplikacijo naložiti na telefon preko App Store-a in na Mac (link do aplikacije).

Napravi povežite in opozorilo o “Bluetooth cache” – če se to pojavi – ignorirajte. Kliknite “Add New Device”, s tem pa je osnovni korak zaključen. Za tem je pomembno, da na Macu v nastavitvah Systems Preferences > Security & Privacy > Accessibility aplikaciji Near Lock dovolite upravljanje z vašim Macom.

Sedaj lahko začnete s testiranjem in nastavljanjem funkcij znotraj aplikacije po vaših željah. Lahko nastavljate razdaljo med napravama, ko se Mac zaklene ali odklene, na voljo je “sleep mode” in “screensaver” itd.