Apple je na konferenci v Cupertinu predstavil najnovejše izdelke

 

Kot vsako leto do sedaj smo vsi Applovci težko pričakovali konferenco, ki se je odvijala v mestu Cupertino, v Silicijevi dolini v Kaliforniji in je pokazala novosti, ki so jih pri Applu pripravili za naslednje leto. Prednaročila se skoraj že pobirajo, naprave pa bodo v trgovinah še pred koncem Septembra. Več kot dva milijona gledalcev si je konferenco ogledalo preko ‘live streama’ na YouTubu.

 

Dogodek so začeli z novostjo v App storu in sicer so predstavili Apple Arcade, platformo v kateri za 4,99 dolarje/mesec dobite več kot 100 igric za vso družino.

Nadeljevali so z Apple TV+, s katerim Apple poizkuša konkurirati Netflixu in podobnim. Predvajali bodo različne filme in serije, tudi lastne produkcije. Cena 4,99 dolarje/mesec.

Predstavljen je bil novi iPad. iPad že 7. generacije ima 10.2 palčni retina zaslon, s 3,5 milijoni pikslov, pohvali se z 2x hitrejšim delovanjem od predhodnika, vseboval bo smart konektor (za tipkovnico), A10 fusion čip in podpira Apple pen. Cena se bo začela pri 329 dolarjih.

Naslednja novost je 5. generacija ure z novimi zmogljivostmi. Nov ‘always on’ LTPO retina zaslon ima dinamično osveževanje od 60 do 1 hertza. Pri prejšnih generacijah iWatcha se je, ko se je zapestje povesilo, zaslon ugasnil, zdaj bo ura vedno prikazana. Baterije to ne bo nič bolj trošilo. Prihaja tudi kompas z vsemi priteklinami, kar pomeni, da bo ura zanimiva tudi za vse outdoor fane. Ohišje ure je izdelano iz 100% recikliranega aluminija, prvič pa je na voljo ohišje iz titana in keramike. Cena 399 dolarjev, cellular model 499 dolarjev.

Nova generacija iPhone-a je iPhone 11, naslednik iPhone XR. Na voljo v 6 barvah. Steklo, kot pri vsakem novincu najmočnejše doslej na iPhone-u. 6.1” liquid retina display, dolby atmos poskrbi za še boljši zvok. Kamera je dvojna (ultra wide in wide camera), night mode pri kameri se aktivira sam, tap to wake, haptic touch, true tone, portrait mode,.. quick mode za snemanje videov, ponaša se z največjo kvaliteto posnetega videa v primerjavi z ostalimi pametnimi telefoni. Tudi na sprednji, selfi kameri je možno posneti 4K video, tudi v slowmotion načinu, ki se po novem imenuje slowfi.

Procesor A13 bionic, najhitrejši kadarkoli v pametnem telefonu. GPU prav tako najhitrejši. Baterija je boljša kot pri XR, zdrži celo uro dlje. Cena novega modela se začne pri 699 dolarjih.

iPhone 11 PRO in 11 PRO MAX, naslednjika XS in XS MAX. Seveda oba modela zmogljivejša od predhodnikov v vseh pogledih in na vseh nivojih, v 4 barvah, s trojno kamero, pro display 5.8” in 6.5”, haptic touch, energetsko najučinkovitejša, zaslon super retina, dolby vision, dolby atmos, A13 bionic, machine learning platforma, zmanjšali so porabo, oziroma je poraba najmanjša, saj so optimizirali delovanje. Pro bo zdržal 4 ure dlje kot XS, Pro Max pa 5 ur dlje kot predhodnik.

 

Kamera na 11 Pro in Pro Max ima 3 leče Pro photography, telephoto leča, wide in ultra wide. Funkcija Deep fusion – naredi 9 slik, iz tega pa nastane čudovita slika, seveda je delovanje vseh leč optimizirano za najboljši možen rezultat slikanja.

Face id dela še hitreje in še iz večih kotov. Pa še in še bi lahko naštevali. Novosti je veliko in nam, v iDoktorju, so novinci všeč, izredno zmogljivi, dizajn je stvar posameznika in verjamemo, da vsem ne bo všeč, ampak vedno je tako. Cena se za iPhone 11 Pro začne pri 999 dolarjih, za iPhone 11 Pro Max pa pri 1099 dolarjih.