02
december

Kako napisati/vstaviti Apple-ov () na iPhone-u ali iPad-u?

Mogoče si kdaj kje videl/a kakšno jabolko  kje med besedilom in ti je bilo to všeč. To lahko narediš tudi ti na svoji iNapravi. Je v bistvu zelo enostavno. Ti bomo pokazali kako to narediti.

Apple na svojih straneh, predstavitvah, objavah marsikdaj ne napiše imena (Apple), ampak vstavi namesto tega, ikono .

Na Mac-u je to precej enostavno, klikneš shift + alt + K, na ostalih iNapravah pa tega ne moreš narediti. Če imaš Mac-a, potem si logo lahko pošlješ preko maila, ki ga nato odpreš na telefonu in logo kopiraš.

Ali pa enostavno odpri ta članek na svojem telefonu in kopiraj logo iz članka.

Potem pa se uporabi funkcijo »text replacement«, ki jo najdeš v settings->general->keyboard->text replacement in klikneš plus zgoraj desno za dodajanje nove bližnjice. Kopirani logo prilepiš (paste) v vrstico Phrase, spodaj pa nato vpišeš kar želiš vpisati kot bližnjico.

Zapiši pa tako bližnjico, da se je boš spomnil/a in potem jo lahko uporabiš v sporočilih, komentarjih,….

Zadnji vnosi

Izbrisani kontakti

Vsak se je kdaj že soočil s ponesreči izbrisanimi kontakti. Zdaj smo ugotovili tudi način kako kontakte povrniti, v kolikor se ti to zgodi. Gre pa za način, ko so kontakti shranjeni v iCloud-u. Za vse uporaben nasvet. Spodaj preberi kaj narediti v takem primeru.

Prebrskajte vse

Prijava na e-novice

Vnesite svoj elektronski naslov in bodite med prvimi, ki boste izvedeli za naše akcije, nove artikle v spletni trgovini ali pa najnovejše novice iz sveta Appla.