040 666 296 | info@idoktor.si

Zdravstvena izkaznica (Medical ID)

Kategorija: NASVETI, OSTALO Deli:  
Ali poznaš aplikacijo Health v operacijskem sistemu iOS? Zelo priročna aplikacija za spremljanje rezultatov na področju zdravja, kjer lahko vse podatke tudi nadzoruješ in se po njih ravnaš, če želiš napredek. Saj se lahko beleži vse, od vnosa kofeina, do vseh drugih hranil. Tako vidiš kje si šibek, kaj je treba omejiti in kje morda povečati vnos/količino.

Vendar ta aplikacija ni le za spremljanje podatkov o zdravju. Aplikacija ima možnost nastavitve oziroma vnosa osebne zdravstvene izkaznice oziroma podatkov, ki lahko v ključnih trenutkih rešijo tudi življenje.Podmeni v aplikaciji se imenuje Medical ID. Znotraj tega podmenija lahko vpišeš praktično vse zdravstvene podatke o sebi: kateri tip krvi imaš, na kaj si alergičen, katera zdravila uporabljaš, če imaš kakšno bolezen, ali si darovalec organov,.. In v trenutkih, ko morda potrebuješ zdravniško oskrbo ter si nezmožen/a govorjenja, nepokreten/a, so podatki na iPhone-u in so lahko dostopni tudi, ko je naprava zaklenjena. Tako si reševalci lahko ogledajo podatke in tudi ustrezno pomagajo, kadar je nuja. V aplikaciji lahko vpišeš tudi kontaktne osebe v nezgodi, da se jih obvesti o stanju.Dostop do zdravstvene izkaznice (Medical ID) je mogoč, ko je telefon zaklenjen. Kliknemo Emergency in nato levo spodaj se pojavi možnost Medical ID.


Morda edina neznanka je ali bi reševalci to pogledali oziroma znali dostopati do podatkov. Vendar, kljub temu, se lahko podatki vpišejo in, kaj veš, mogoče nekega dne pridejo še kako prav. Nam je ta dodatek zelo všeč, navsezadnje imamo tovrstne naprave (iPhone) večinoma časa ob sebi.

 

iDoktor