040 666 296 | info@idoktor.si

Vaš pomnilnik je skoraj poln

Kategorija: NASVETI Deli:  
Vaš iPhone pa lahko ima probleme tudi zaradi tega, ker je pomnilnik popolnoma zapolnjen. V takšnih primerih po navadi naprava v začetku začne delovati počasneje, zmrzovati, itd., saj nima zadostnega pomnilnika, ki bi omogočal normalno delovanje. Če lastnik naprave ne urgira na znamenja, naprava prej ali slej obstane na Apple logu (kot pri težavi z operacijskim sistemom) in je potreben restore naprave, seveda se zopet izgubijo vsi podatki. Preberi pa tudi nekaj nasvetov kako sprostiti prostor na napravi.

Izbriši nerabljene aplikacije – aplikacije lahko zavzamejo veliko prostora, zato se svetuje, da se aplikacije, ki jih ne uporabljaš, ali pa se uporabljajo zelo redko, zbrišejo.

Izbriši slike iz naprave – slike, ki si jih naredil z iPhone-om je najbolje prenesti na računalnik, zunanji disk, usb, itd., kamorkoli, le da na napravi ne zasedajo prostora (potrebno pa je potem tudi izbrisati slike v mapi recently deleted).

Izbriši podatke brskanja – tudi podatki brskanja zavzamejo dosti prostora, zato je dobro vsake toliko izbrisati podatke brskanja. Settings-safari-clear history and website data.

Pogledati tudi katere aplikacije zavzemajo največ prostora in izbrisati aplikacijo in jo ponovno naložiti.

Izbriši nastavitve iPhone-a. settings-general-reset-reset all settings.

Restore naprave.

·

Najboljši nasvet pa je naslednji, izbrišite stvari (aplikacije) iz naprave, če se ne uporabljajo, le zasedajo prostor. Prav tako svetujemo, da se periodično izvaja back up iPhone-a, saj le tako zagotovite kopijo podatkov, če se slučajno kaj zalomi in pride do izgube le teh. Še posebej je back up pomemben, če uporabljate napravo v službene namene in je, kot to pogosto slišimo, vaše življenje. Če obstaja kopija podatkov, se vsaj ti podatki lahko povrnejo. Vsekakor pa se tistim, ki jim naprava in podatki v njej pomenijo življenje, svetuje, da imajo v back up-u še eno napravo, da lahko v primeru okvare prve, normalno delujejo naprej.

iDoktor