040 666 296 | info@idoktor.si

Kako varčevati z baterijo na iPhonu?

Kategorija: Blog, nasvet Deli:  
Danes so mobilne naprave tako obremenjene, toliko jih uporabljamo, da preprosto težko pridemo skozi dan z le enim polnjenjem. Če sedimo v službi ali se vozimo v avtu, nosimo s seboj prenosno baterijo ni problema, iPhone priklopimo na polnilec in voila! Se pa zgodi, da se odpravimo na izlet ali službeno pot, ki bo trajala malce dlje in pozabimo na stanje baterije. Samo 35% pa ne bo dovolj za pol dneva, kaj če bom nujno potreboval klic, kaj če bom ostal brez fotoaparata?!?!

 

Noro kajne, kam smo prišli, telefon je postal multipraktik brez katerega nam živeti ni. Imamo rešitev za vas. Na našem testu se je izkazalo, da pod enakimi pogoji uporabe, baterija zdrži kar trikrat (da 3x) dlje. Gre za preprost trik in sicer v nastavitvah prestavite zaslonski način iz barvnega v črno-belega. Seveda je uporaba omejena, barve so še kako pomembne, ampak za kratek popoldan, da ne ostanete brez »sokca« v bateriji, pa se izplača malca potruditi.

Postopek je sledeč, izberete Settings, General, Accessibility, Display Accommodations in vklopite funkcijo Colour Filters in izberete Grayscale.

Očitno zaslon v črno/beli varianti porabi občutno manj energije kot v barvni varianti, za varčevanje z baterijo vam bo mogoče ravno ta nasvet podaljšal čas delovanja naprave.
iDoktor