040 666 296 | info@idoktor.si

Kako na iPhonu iz ozadja predvajati glasbo iz YouTube

Kategorija: NASVETI, OSTALO Deli:  
Velika večina nas tako ali drugače na telefonu posluša glasbo in večina nas je tudi ugotovila, da ne more iz aplikacije YouTube poslušati glasbe, če/ko naprava ni več aktivna (zaklenjen zaslon izklopi tudi YouTube predvajanje glasbe). Obstaja trik, mi pa ti bomo povedali/pokazali kako ga uporabite.


Potrebuješ spletni brskalnik, ki NI Safari. Testirali smo v dveh brskalnikih in sicer Chrome ter Opera in v obeh deluje. Torej, če nimaš nameščenega drugega brskalnika kot Safari, moraš prvo v AppStore in si naložiti aplikacijo drugega brskalnika (Chrome, Opera).
Ko v iskalnik (v brskalniku Chrome ali Opera) napišeš 'youtube', se ti odprejo rezultati. Če imaš na napravi naloženo aplikacijo YouTube, potem ti ob kliku na rezultat odpre aplikacijo, kar pa nočemo. Zato je potrebno odpreti rezultat iskanja, ki kaže na YouTube, v novem zavihku, tako ti ne odpre aplikacije ampak spletno stran. Potem pa je najbolje, da zahtevaš 'desktop site', saj ti v Chrome brez tega ne bo predvajalo glasbe v ozadju. Potem izbereš glasbo in greš iz brskalnika na home zaslon, da pa ti bo glasbo še naprej predvajalo, moraš še odpreti control centre in v razdelku za predvajanje glasbe klikneš play. Na internetu (YouTube) le označi auto-play in glasba se bo normalno predvajala naprej.


Kako v Chrome in Opera odpreti namizni način?
Chrome
1.       odpreš aplikacijo
2.       greš na stran katero želiš (youtube)
3.       klikneš desno zgoraj tri pikice
4.       klikneš 'request desktop site'

Opera
1.       odpreš aplikacijo
2.       greš na stran katero želiš (youtube)
3.       klikneš desno zgoraj tri pikice
4.       klikneš 'mesto za namizne računalnike'.
 
Sedaj pa lahko predvajaš glasbo, brez da bi bil zaslon konstantno vklopljen. Preizkusi in uživaj.

iDoktor