040 666 296 | info@idoktor.si

Do not disturb

Kategorija: NASVETI, OSTALO Deli:  
Marsikdo nas je že vprašal, zakaj je pri polnem signalu in normalno delujočem telefonu nedosegljiv, na zaslon pa dobi opozorilo za neodgovorjen klic (brez zvočnega opozorila ali vibriranja). Takoj naslednji trenutek, ko kličoči poskusi s ponovnim klicem, pa je spet normalno dosegljiv. Krivec za to je lunica pri znaku baterije, ki so jo verjetno vklopili nevede.

Kaj je funkcija Do not disturb?

To je funkcija, ki jo lahko aktiviramo, kadar ne želimo dobivati zvočnih opozoril ali ne želimo vibriranja, skratka, ko ne želimo, da bi nas kdorkoli motil. Naprava je še vedno prižgana, samo zvočnih in vibrajočih opozoril ni. Kadar nekdo kliče in imaš vklopljeno funkcijo do not disturb, naprava enkrat zazvoni, nato pa se klic preusmeri v telefonski odzivnik ali pa se prekine. Lahko se nastavi časovni okvir kdaj želiš, da je ta funkcija vklopljena. In lahko se tudi nastavi ali se ob ponovljenem klicu klic dejansko sprejme ali pa se naprava ne odziva na opozorila dokler se funkcija ne izklopi. Prav tako se lahko nastavi tudi to ali dovoliš opozorila, ko je naprava odklenjena ali pa opozorila onemogoči za čas aktivne funkcije. Verjetno pa je najbolj priročno, da lahko to funkcijo vklopiš za vse ali pa dovoliš, da prejmeš klice od oseb, ki jih imaš pod priljubljene (favourites). 

   

Gre za priročno funkcijo, ki ti omogoči, da se za nekaj časa odmakneš in se ne pustiš motiti, sploh če gre za kakšen sestanek, lahko pa se vklopi funkcijo med spanjem in te ne prebudijo opozorila. Če imaš vklopljen alarm, funkcija Do not disturb na tega ne vpliva.


Funkcija se enostavno vklopi v control center (klikneš na luno) ali pa v nastavitvah. Lahko pa nastaviš časovni okvir in se aktivira sama. Torej v primeru, da boš nedosegljiv, prvo preveri ali je zgoraj desno lunica.iDoktor