040 666 296 | info@idoktor.si

AirDrop

Kategorija: NASVETI,OSTALO Deli:  
AirDrop

Poznaš funkcijo AirDrop? Veš kako se uporablja? Preberi kaj je ta funkcija in kako jo uporabljati.

AirDrop je funkcija, ki omogoča deljenje datotek med Mac-i, iPhone-i, iPad-i, tudi iPod-i. Marsikdo je za to funkcijo slišal, je pa ne uporablja. Je zelo priročna funkcija, ki ne vzame praktično nič časa in je zelo enostavna za uporabo. Delijo se lahko praktično vse datoteke, ki omogočajo deljenje. Marsikdo za deljenje datotek raje uporabi mail ali sporočila, dejansko pa je AirDrop varnejši za deljenje in tudi hitrejši, saj datoteke pri pošiljanju šifrira in jih takoj prenese, lahko se prenesejo tudi večje datoteke.

Kako deluje?

AirDrop uporablja za svoje delovanje bluetooth, ki ustvari peer-to-peer WiFi omrežje med napravami, vsaka naprava pa ustvari požarni zid pri povezavi in datoteke so poslane šifrirano, kar pomeni varnejše pošiljanje. AirDrop bo avtomatsko zaznal v bližini podprte naprave, ki imajo vklopljen AirDrop, napravi morata biti le dovolj blizu, da ustvarita dobro povezavo.

Prednost pošiljanja preko AirDrop je ta, da je pošiljanje hitro, saj uporablja WiFi in poteka malenkost drugače, kot recimo pri nekaterih android napravah, ki uporabljajo NFC (Near Field Communications) in bluetooth, ki pa sta oba znana kot dosti počasnejša kot WiFi.

Kako vklopiti AirDrop?

Funkcija AirDrop se lahko vklopi v Settings-General-AirDrop ali pa direktno iz Control Centre, tako, da potegneš meni iz spodnjega dela zaslona navzgor ali na iPhone X iz zgornjega desnega dela navzdol. Potem se pojavijo opcije od WiFi, Bluetooth in podobno. Ta meni je potrebno razširiti z daljšim pritiskom na meni. Ko se meni razširi, se lahko aktivira AirDrop.Ko je AirDrop vklopljen, se za deljenje klikne na »share« gumb in nato izbere kontakt kateremu želiš poslati datoteko.Stvari, ki se lahko delijo preko AirDrop

·       slike

·       videi

·       kontakti

·       zapiski

·       dokumenti in pdf-ji

·       spletne strani

·       aplikacije v app store

·       poti v zemljevidih

·       voice memos in drugo.

Podprte naprave pa so od iPhone 5 naprej, iPad 4 naprej, iPad mini naprej, iPod touch 5 naprej, Mac od 2010 naprej.

iDoktor